Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Η διαφάνεια πάνω απ' ολα...

Η Δημαρχάρα μας, ο κ. Σαράντης, πρέπει να είναι πραγματικά πολύ περήφανος που δημοσίευσε το "πόθεν έσχες" του στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου.
Εμείς πάντως είμαστε!

Είπαμε, διαφάνεια πάνω απ' όλα, κύριοι...

http://www.agan.gov.gr/web/guest/pothenesxes



Έπειτα όμως...βλέπουμε το κακόβουλο, τούτο, δημοσίευμα που μας βάζει σε σκέψεις...
"Μπααα, δε μπορεί" λέμε...
Ή μήπως...ΜΠΟΡΕΙ;;; 


http://dimotis-agan.blogspot.com/2010/10/blog-post_18.html

Δύσκολες μέρες...

""Σ΄ αυτές τις δύσκολες μέρες της οικονομικής κρίσης και των σκληρών μέτρων, ευτυχώς υπάρχουν και τομείς της δημόσιας ζωής που μπορούν να μας κάνουν να αντιμετωπίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον"
.
Τάδε έφη Νίκος Σαράντης, στον πρόλογο της Ανοιχτής Επιστολής του προς τους Συμπολίτες μας
..Διαπιστώστε τώρα πόσο νοιάζουν τον Νίκο Σαράντη οι δύσκολες μέρες , η οικονομική κρίση, τα σκληρά μέτρα και η μείωση των συντάξεων στα γερόντια μας.
...Ο Δήμαρχος μας, λάτρης του συστήματος δημοπράτησης έργων με το σύστημα.... Μελέτη-Κατασκευή, το πονηρό σύστημα δηλαδή με υποθετικά και υπερτιμολογημένα κόστη, με μηδενικές εκπτώσεις και υποκειμενική αξιολόγηση για "ελεγχόμενη" επιλογή αναδόχου, δημοπρατεί τον 2ο Βρεφονηπιακό σταθμό (δυναμικότητας 60 θέσεων) με το σύστημα Μελέτη-Κατασκευή προϋπολογισμού... κρατηθείτε 2.890.000 €!!!
.
Μια μικρή λεπτομέρεια. Αρχικά ο προϋπολογισμός ήταν 3.300.000 €, αλλά μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε για τους χρυσούς βρεφονηπιακούς σταθμούς των μελετοκατασκευών, ο Περιφερειάρχης προκειμένου να χρηματοδοτήσει τον σταθμό απαίτησε από τον Σαράντη να τον μειώσει στα 2.890.000 €..Ο Δήμαρχος Ιλίου δημοπράτησε, ίδιας δυναμικότητας βρεφονηπιακό σταθμό (60 θέσεων), με μειοδοτικό σύστημα, το σύστημα δηλαδή με οριστική μελέτη ήτοι, επακριβείς προμετρήσεις, αναλυτικό τιμολόγιο, και πραγματικό προϋπολογισμό, όπου η επιλογή του αναδόχου γίνεται με καθαρό τρόπο ήτοι, όποιος δώσει την μεγαλύτερη έκπτωση.. .
.
Κι ενώ ο Σαράντης θα λάβει μια έκπτωση της τάξης του 1 με 3% στα 2.890.000 € αφού επέλεξε την μελετοκατασκευή, η οποία δεν αποτελεί και από τους πλέον διαφανείς τρόπους κατασκευής, ο Δήμος Ιλίου θα κατασκευάσει τον ίδιο σταθμό με 1.170.000 €, διότι έλαβε έκπτωση 54,22%!!!
.
Τι λέτε λοιπόν;
.Εμείς, στο μόνο που θα συμφωνήσουμε μαζί σου Νίκο είναι ότι, ευτυχώς που υπάρχουν και τομείς της δημόσιας ζωής και που μπορούν να αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία το μέλλον.... εργολάβοι, ιδιωτικά συμφέροντα, deals και λαμόγια!.
.

Υ.Γ. Το ότι, η μελετοκατασκευή δεν αποτελεί και από τους πλέον διαφανείς τρόπους κατασκευής δεν το είπαμε εμείς αλλά, η Ηρώ Ζερβάκη Γραμματέας της Νομαρχιακής Δυτικής Αθήνας (Β3) του ΠΑΣΟΚ και δημοτική σύμβουλος Περιστερίου, στην εκδήλωση της Ένωσης Γονέων Αγίων Αναργύρων στο Μαρία Έλενα με θέμα "Καλλικράτης και Παιδεία".Δείτε εδώ
.
Και μια μικρή διευκρίνηση. Ο βρεφονηπιακός σταθμός του Δήμου Ιλίου που είχαμε αναφερθεί σε παλαιότερες αναρτήσεις μας αφορούσε στο Ο.Τ. 6.
.Δείτε όλη την Απόφαση του Δήμου Ιλίου εδώ.


Μεζεδοπωλείο η... "Μελετοκατασκευή"


Λεφτά υπήρχαν... που πήγαν τα λεφτά;.
Για να μην αδικούμε τον Νίκο Σαράντη, δεν ήταν ό μόνος ο οποίος εκλήθη από τον Περιφερειάρχη προκειμένου να μειώσει τον εξωπραγματικό προϋπολογισμό, ώστε να χρηματοδοτοτηθεί ο Βρεφονηπιακός σταθμός.
.
Κλήθηκαν συνολικά καμιά 25αρια νοματαίοι (Δήμαρχοι), που προσπάθησαν να να βιώσουν κι αυτοί την χαρά του ξεκοκαλίσματος του δημόσιου χρήματος με την πατέντα της "Μελέτης-Κατασκευής, και με πρόφαση την κατασκευή βρεφονηπιακών σταθμών.
.
Αυτό που απομένει να μας εξηγήσει τώρα ο κ Σαράντης είναι.... αφού μπορούσε να κατασκευάσει τον βρεφονηπιακό σταθμό και με 2.890.000 €, γιατί αρχικώς ήθελε 3.300.000 €;
Τα αποδεδειγμένα πλέον υπερτιμολογημένα 400.000€ (η διαφορά)σε ποιες τσέπες θα κατέληγαν;.
Κι ακόμη μια ερώτηση κρίσεως.Αφού αποδεδειγμένα πλέον με τον πιο αδιάψευστο τρόπο ότι, ένας βρεφονηπιακός σταθμός (60 θέσεων βρεφών και νηπίων συνολικά) μπορεί να κατασκευαστεί με 1.170.000 € (προηγούμενη μας ανάρτηση), εμείς γιατί ζητάμε 2.890.000 €; Τα επιπλέον 1.720.000 € σε ποιες τσέπες θα πάνε;
.
Αγαπητέ Νίκο Σαράντη,
με 1.720.000 € πόσους βρεφονηπιακούς θα κατασκευάζαμε επιπλέον;
.Με 1.720.000 € πόσα δωρεάν καφεδάκια θα έπιναν οι συνταξιούχοι;
Με 1.720.000 € πόσες φορές θα συντηρούσαμε το δημοτικό αναψυκτήριο της κεντρικής πλατείας, και πόσα υπόστεγα θα μπορούσαμε να ανακατασκευάσουμε;
Με 1.720.000 €....
..
Λεφτά υπήρχαν, που πήγαν τα λεφτά;..Οι αγαπητοί μας Συμπολίτες που θα συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του κ. Σαράντη, μήπως μπορούν να μας απαντήσουν;
Δείτε το σκάνδαλο για τους βρεφονηπιακούς φτιαγμένους από χρυσάφι: το
ΈΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 28/11/09


και 21/11/09

Δεν υπάρχουν σχόλια: